Ciasto robi się bardzo szybko i bez żadnych problemów. Ilość bakalii w przepisie można dowolnie kombinować. Mogą być same rodzynki lub tak jak jest w przepisie. Wiem jedno - skórka z pomarańczy robi swoje 😁😋😋😋
POTRZEBNE CI BĘDZIE:
200g mąki pszennej,
100g cukru,
½ łyżeczki proszku do pieczenia,
2 jajka,
2 dojrzałe banany,
150ml oleju,
garść bakalii, skórka pomarańczowa kandyzowana,
garść posiekanych orzechów (niekoniecznie jak ktoś ma uczulenie),
Przygotuj 2 miski. Do jednej wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, orzechy i bakalie. Wymieszaj.
W drugiej misce wymieszaj jajka, olej wraz z rozciśniętymi widelcem banany 🍌
Mokre składniki przelaj do suchych, dokładnie wymieszaj.
Keksówke posmaruj tłuszczem, ale tylko dno i wlej surowe ciasto.
Piecz w nagrzanym piekarniku w 180°C przez godzinę.
SMACZNEGO 😊
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz