CHLEBEK BANANOWY

Ciasto robi się bardzo szybko i bez żadnych problemów. Ilość bakalii w przepisie można dowolnie kombinować. Mogą być same rodzynki lub tak jak jest w przepisie. Wiem jedno - skórka z pomarańczy robi swoje 😁😋😋😋




POTRZEBNE CI BĘDZIE:

200g mąki pszennej,

100g cukru, 

½ łyżeczki proszku do pieczenia,

2 jajka,

2 dojrzałe banany,

150ml oleju,

garść bakalii, skórka pomarańczowa kandyzowana,

garść posiekanych orzechów (niekoniecznie jak ktoś ma uczulenie),


Przygotuj 2 miski. Do jednej wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, orzechy i bakalie. Wymieszaj.

W drugiej misce wymieszaj jajka, olej wraz z rozciśniętymi widelcem banany 🍌

Mokre składniki przelaj do suchych, dokładnie wymieszaj.

Keksówke posmaruj tłuszczem, ale tylko dno  i wlej surowe ciasto.

Piecz w nagrzanym piekarniku w 180°C przez godzinę.


                                                           SMACZNEGO 😊










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CHLEBEK BANANOWY