Potrzebne składniki:
50 dag mięsa mielonego,
2 duże papryki,
20 dag sera mozzarella,
1 jajko,
natka pietruszki,
sól, pieprz.
Mięsko mielone przyprawiłam solą i pieprzem, dodałam natkę pietruszki i jajko. Wymieszałam.
Paprykę pokroiłam na 1,5cm krążki i usunęłam nasiona. Krążki poukładałam na desce do krojenia, dno i ścianki papryk wylepiłam mięsem, na środek poukładałam po kawałku sera i przykryłam kolejną warstwą mięsa mielonego.
Na rozgrzaną patelnie wlałam olj i smażyłam "kotleciki" z obu stron jak zwyczajne kotlety. Pysznie smakuje z bagietką czosnkową lub bułką 😋
Życzę smacznego😊
Bardzo lubimy faszerowaną paprykę :)
OdpowiedzUsuńMy też 😉 sezon się zaczął więc można szaleć z przepisami.
UsuńPozdrawiam