Składniki:
6-8 łodyg selera naciowego,
1 jabłko,
natka pietruszki,
pół szklanki słonecznika,
po 1 łyżce majonezu i jogurtu naturalnego,
szczypta soli,
Łodygi selera i jabłko pokroiłam w drobną kostkę. Słonecznik soprażyłam na suchej patelni, aż do momentu zrobił się lekko brązowy i wystudziłam. Natkę pietruszki drobno posiekałam.
Wszystkie pokrojone warzywa przełożyłam do miseczki i wymieszałam z jogurtem połączonym z majonezem.
Można dodać szczyptę soli i innych ziół według swoich upodobań.
Jest obłędnie smaczna i szybka w przygotowaniu☺
Jeżeli podoba Ci się przepis lub/i skorzystałaś/eś z niego będzie mi bardzo miło jeżeli pozostawisz komentarz. Wystarczy parę słów :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz