Polecam i zapraszam do spróbowania☺
Potrzebne Ci będzie:
50 dag schabu,
1 duża papryka,
1 cebula,
pół opakowania mrożonej włoszczyzny,
pół puszki kukurydzy,
3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego,
1 szklanka przygotowanej letniej wody,
przyprawy: przyprawa do mięs, vegeta,
natka pietruszki,
50 dag schabu,
1 duża papryka,
1 cebula,
pół opakowania mrożonej włoszczyzny,
pół puszki kukurydzy,
3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego,
1 szklanka przygotowanej letniej wody,
przyprawy: przyprawa do mięs, vegeta,
natka pietruszki,
Mięso oczyściłam z błonek, pokroiłam w paski w paski i posypałam przyprawą do mięsa. Odstawiłam na chwilę. W między czasie pokroiłam cebulę w piórka, a paprykę w paski tak jak schabik.
Na głębokiej patelni rozgrzałam olej i smażyłam mięso około 15 minut, co jakiś czas mieszałam łyżką aby się nie przypaliło. Następnie dodałam cebulkę wraz z włoszczyzną i dusiłam pod przykryciem 20 minut.
Po tym czasie dodałam paprykę wraz z kukurydzą, doprawiłam vegetą i wymieszałam. Po upływie mniej więcej 10 minut dodałam koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą. Potrawę dusiłam do momentu, aż schabik zrobił się miękki.
Na koniec posypałam natką pietruszki☺️ Rewelacyjne!!!
Po tym czasie dodałam paprykę wraz z kukurydzą, doprawiłam vegetą i wymieszałam. Po upływie mniej więcej 10 minut dodałam koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą. Potrawę dusiłam do momentu, aż schabik zrobił się miękki.
Na koniec posypałam natką pietruszki☺️ Rewelacyjne!!!
Zapraszam na pozostałe moje przepisy😘
Jeżeli podoba Ci się przepis lub/i skorzystałaś/eś z niego będzie mi bardzo miło jeżeli pozostawisz komentarz. Wystarczy parę słów :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz