Nuggetsy w krakersach

Nuggetsy raczej nie trzeba nikomu opisywać 😌 są po prostu pyszne i znikają bardzo szybko. Znakomite na spotkanie z przyjaciółmi czy zwyczajnie na obiadek.
Zapraszam do wypróbowania.



Potrzebne Ci będzie:
2 piersi z kurczaka, 
3/4 opakowania krakersów,
1 litr maślanki,
1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka lub do mięs,
1 łyżka papryki słodkiej czerwonej,
1 łyżka lubczyku,

Filet z kurczaka pokroiłam na kawałki tak, aby każdy kawałek mięsa stanowił chociaż 3-4 gryzy. Kawałki mięsa zalałam maślanką i odstawiłam na noc do lodówki. Można tę czynność zrobić z samego rana i do pory obiadowej będą gotowe. Mięso odcedzić na sitku z maślanki.



Krakersy wsypałam do woreczka i wałkiem do ciasta pokruszyłam na drobne kawałeczki, następnie dodałam wszystkie przyprawy i wymieszała
Porcję mięsa obtoczyłam w krakersach i poukładałam na papierze do pieczenia na  blaszce z piekarnika. Piekarnik nagrzałam do temperatury 175C i piekłam 30 minut, aż nuggetsy nabrały ładnego złotego koloru. Mięsko w środku bardzo delikatne i mięciutkie 👍



Danie podałam z potrawką z dyni 😋mniamuśne!!!

Link do Potrawka z dyni





Zapraszam na pozostałe moje przepisy😘

Jeżeli podoba Ci się przepis lub/i skorzystałaś/eś z niego będzie mi bardzo miło jeżeli pozostawisz komentarz. Wystarczy parę słów :-)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

CHLEBEK BANANOWY