Zapraszam do skorzystania z tego przepisu.
Potrzebne składniki:
1 mała młoda kapustka,
1 pęczek koperku,
20 dag makaronu razowego świderki,
2 pętka kabanosów wieprzowych/drobiowych,
vegeta i 1 łyżka masła/margaryny.
2 pętka kabanosów wieprzowych/drobiowych,
vegeta i 1 łyżka masła/margaryny.
Makaron ugotowałam w posolonej wodzie. Kapustkę drobno poszatkowałam, kabanoski pokroiłam w drobne kawałeczki, koperek drobniutko pokroiłam.
W większym garnku na masełko wrzuciłam młodą kapustkę, posypałam delikatnie vegetą, wymieszałam. Po chwili dodałam kabanosy i ugotowany makaron, wymieszałam. Jak tylko kapustka zrobiła się mięciutka dodałam koperek i ponownie wymieszałam.
Danie jest równie pyszne na ciepło jak i na zimno.
Życzę smacznego 😃
Jeżeli podoba Ci się przepis lub/i skorzystałaś/eś z niego będzie mi bardzo miło jeżeli pozostawisz krótki komentarz. Wystarczy parę słów :-) dziękuję i zapraszam ponownie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz