Potrzebne Ci będzie:
50 dag mięsa mielonego,
2 duże czerwone papryki,
1 większa cebula biała i czerwona,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 łyżki śmietany,
1 łyżka oleju,
1 jajko,
natka pietruszki,
sól, kolendra, papryka czerwona, pieprz ziołowy, majeranek, lubczyk,
W pierwszej kolejności doprawiłam mięso przyprawami, dodałam jajko i wymieszałam.
Papryki i cebulę pokroiłam w paski i usmażyłam na patelni z odrobiną soli na 1 łyżce oleju, aż cebulka zarumieniła się.
Z mięsa uformowałam placki w wielkości dłoni i nałożyłam usmażony farsz z papryki i cebulki, a następnie uformowałam gołąbki.
Obtoczyłam w mące i usmażyłam z obu stron na oleju na głębokiej patelni. Gołąbki zalałam przygotowaną wodą około 300 - 400 ml, dodałam koncentrat pomidorowy i gotowałam pod przykryciem na małym ogniu mniej więcej 20 minut.
Obtoczyłam w mące i usmażyłam z obu stron na oleju na głębokiej patelni. Gołąbki zalałam przygotowaną wodą około 300 - 400 ml, dodałam koncentrat pomidorowy i gotowałam pod przykryciem na małym ogniu mniej więcej 20 minut.
Na koniec dodałam śmietanę i posypałam natka pietruszki.
Pychotka!!!
Smaczne i sycące. Jak dla mnie to najlepiej smakowało z pieczywem :-) niżej podaję przepis na domowe bułeczki z ziarnem lub bez jak kto woli :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz